loa was ziek. Dag 7 ging zoals anders, maar werd voorafgegaan door een zeer moeilijke nacht. Ik ben samen met haar gaan slapen om 19.20. We waren beiden kapot. 

Dag 8 was moeilijker om in slaap te geraken savonds, die tanden weer. Maar na twee borstrondes en een half uur geduld sliep ze toch.

Dag 9 was een ramp. Alweer pas om 22.30 in bed. Ik denk dat ik te laat aan het ritueel was gestart, maar ik stond er alleen voor en de planning liep in het honderd 😦 de nacht bracht ook niet veel rust. Ze had krampen ofzo, ik weet het niet goed… Het zijn precies terug tekenen van een opspelende voedselintolerantie… Nog even aanzien en dan actie ondernemen.

Dag 10 was een dutje tussen 10-13u want ze was kapot van de vermoeiende nacht. Ze sliep om 19u25. 

Evaluatie:

Na tien dagen tips uitvoeren met een 18maander met koorts, doorkomende tanden en misschien een opspelende voedselintolerantie vind ik het boek het lezen waard. Het is hier enorm verbeterd en we gaan hiermee door. Wat we nu doen:

  • Gordijnen dicht doen een half uur voor we naar boven gaan.
  • In het ritueel zijn we nog zoekende. Alleszins moeten we haar rustig krijgen het half uur voor we naar boven gaan en het bed in kruipen. Dit kan met de draagdoek, tv kijken werkt ook. 
  • De slaapkamer is helemaal donker.
  • We gebruiken cue woorden: sssssh en slapen. 
  • Ik ga af op haar vermoeidheidssignalen. Als ze in de doek zit, geeft ze zelf aan wanneer ze naar boven wil.
  • Ik laat haar niet meer ‘moe genoeg worden’, dat werkt averechts.
  • Ze staat elke dag op om 8u.

Een paar kleine ingrepen die wonderen verrichten, vind ik toch. Het voelt ook niet aan als een training, gewoon tips die je al dan niet gebruikt. Het belangrijkste vind ik dat ik de vinger op de wonde heb kunnen leggen en de oorzaak heb kunnen vinden van haar niet slapen: het zelf niet rustig kunnen worden. 

Pantley geeft in haar boek ook tips voor doorslapen, zelfstandig kunnen inslapen… En dat voor verschillende leeftijden. 

Hier nog eens de link naar het boek:

http://www.familias-madeira.com/Elizabeth.Pantley.The.No.Cry.Sleep.Solution-1.pdf

Advertenties